Her får du innblikk i strukturen i norsk fjørfeproduksjon for slaktekylling-, kalkun-, and- og eggproduksjon. Vi vil dele noe informasjon som har stått på trykke i vårt fagblad FJØRFE. Det er viktig å merke seg dato for når det er publisert, noe informasjon er fra eldre utgivelser.
Det kreves medlemskap i Norsk Fjørfelag, eller abonnement på FJØRFE for å kunne lese nyere publiseringer. Innhold eldre enn 6 måneder er åpnet for alle.
STRUKTUREN I KYLLINGPRODUKSJON 2024
Kyllingproduksjonen i Norge fortsetter å vokse. I 2024 ble det slaktet over 72,7 millioner kyllinger – en økning på én prosent fra året før. Oversikten du kan lese i FJØRFE nr. 3 2025 viser utviklingstrekk i antall produsenter/bruk, produksjonsintervaller og geografisk fordeling av produksjonen.

Krever innlogging for tilgang før desember 2025.
STRUKTUREN I KALKUNPRODUKSJON 2024
Etter at Norsk Kylling avviklet kalkunproduksjonen i 2018, foregår all slakting av kalkun i Østfold og Hordaland. I 2024 var det 43 aktive kalkunprodusenter, fordelt på fylkene Vestland, Vestfold, Østfold, Akershus, Buskerud og Innlandet. Oversikten du kan lese i FJØRFE nr. 3 2025 viser utviklingstrekk i antall produsenter/bruk, produksjonsintervaller og geografisk fordeling av produksjonen.

Krever innlogging for tilgang før desember 2025.
STRUKTUREN I EGGPRODUKSJON 2024
Publiseres i slutten av juni 2025.
STRUKTUREN I ANDEPRODUKSJON 2024
Publiseres i slutten av juni 2025.