FJØRFE nr. 3 - 2020

* FJØRFE 3 | 20 * 26 TEMA | næringsnytt BONDETV TAKK FOR TITTEN INN I FJØRFEHUSET Tirsdag 17. desember oppfordret vi alle fjørfebønder til å gi folk et innblikk i hverdagen som fjørfebonde. - Vi ønsker at flere skal se og få kunnskap om hvordan dyra har det, og hvordan maten de spiser blir produsert, sier kommunikasjonssjef i Norges Bondelag Lise Boeck Jakobsen. Tekst: Guro Bjørnstad, kommunikasjonsrådgiver Norges Bondelag, Foto: Produsententer som deltok i BondeTv. H vordan dyra har det er ganske ukjent for mange. Dette gjelder kanskje særlig produksjoner som i hovedsak foregår innendørs, som fjørfe. De som ikke bor på gård, henter sin kunnskap om dyrehold gjennom skoleverket og TV-programmer. Det er mange som tegner et bilde av norsk husdyrhold. Ikke alt kjenner vi igjen, ikke alt er representativt for norske forhold, eller for norske husdyr. Bondelaget ønsker å vise et situasjonsbilde av hvordan dyra faktisk har det, helt usminket og uredigert. Derfor oppfordret Bondelaget og Norsk Fjørfelag alle fjørfe- bønder til å vise glimt fra sin hverdag i sosiale medier. – Ved at mange gjør dette på samme dag, kan vi gi et reelt bilde av norsk fjørfehold. For dem som ikke Guro Bjørnstad Bondelaget ønsker å vise et situa- sjonsbilde av hvordan dyra faktisk har det, helt usminket og uredigert. » For dem som ikke kjenner til kylling-, egg- eller annen fjørfeproduksjon, er det en veldig fin mulighet til å få et innblikk i livet på gården. »

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy