FJØRFE nr. 3 - 2020

* FJØRFE 3 | 20 * 21 WEB | NFL.NO TEMA | næringsnytt PIZZA MED KYLLINGKJØTTDEIG Enten med ferdig pizzabunn eller hjemmelaget pizzadeig kan du lage deg en digg kyllingpizza, toppet med friske asparges, erter og sitron. Det er knallgodt til fredags-kvelden det! Oppskrift & foto: MatPrat INGREDIENSER TIL 4 PORSJONER • 300 g kyllingkjøttdeig • 1 ss olje eller margarin til steking • 1 båt finhakket hvitløk • ¼ ts grovt chilikrydder • 1 stk ferdig pizzadeig (rå), langpanne Topping: • 1 glass pizzasaus • 3 dl revet hvitost • 2 blader grønnkål • ½ ss olje • 5 stk grønn frisk asparges • 1 dl frosne erter • 1 stk sitron i skiver (kan sløyfes) • 1 pk pinjekjerner (á 50 g ) Skjær gjerne av det gule skallet og den hvite hinnen på sitronen før du skjærer den i tynne skiver - om du ønsker en mindre bitter smak. SLIK GJØR DU 1. Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper. 2. Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapir- kledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost. 3. Fordel den stekte kjøttdeigen utover pizzabunnen. 4. Riv grønnkål i mindre biter. Ha noen dråper olje på grønnkålen og vend det raskt sammen før du legger kålen på pizzabunnen. 5. Del asparges i to, sitron i tynne, tynne skiver. Legg asparges, erter og sitronskiver på pizzabunnen. Dryss pinjekjerner over. 6. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek pizzaen på 220 °C i 12-15 minutter. Dryss gjerne litt ekstra chilikrydder over før servering om du liker det litt hot. Ekstra tid? Har du ekstra tid - lag gjerne pizzadeigen selv. Oppskrift finner du her på matprat.no

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy