FJØRFE nr. 1 - 2020

* FJØRFE 1 | 20 * 24 TEMA | næringsnytt EN TREDJEDEL AV BEFOLKNINGEN HAR REDUSERT SITT EGET MATSVINN DET SISTE ÅRET Matprat gjorde i november og desember 2019 en undersøkelse angående matsvinn. Undersøkelsen ble utført av Respons, og de viktigste funnene er: • Det er store aldersforskjeller når det kommer til hvor ofte respondentene kaster mat som kunne blitt spist, og det er de under 65 år som kaster mest mat. • Den maten det kastes mest av er middagsrester, og deretter kommer brød/bakst og grønnsaker. • Det gir dårligst samvittighet å kaste kjøtt og middagsrester. • Det kastes oftest mat fordi den er muggen og fordi mat glemmes i kjøleskapet. Det er flere eldre enn unge som kaster mat på grunn av mugg eller fordi de har glemt det i kjøleskapet - kanskje fordi de i større grad tar vare på rester? • Det kastes mest mat når det ryddes i kjøleskapet og i forbindelse med ferieavvikling. Kvinner kaster oftere mat enn menn når de rydder i kjøleskapet, og i forbindelse med ferieavvikling. Det samme gjelder de to eldste aldersgruppene. • En tredjedel av befolkningen har redusert sitt eget matsvinn noe det siste året, og det er nesten like mange som allerede kaster svært lite mat og dermed har vanskelig for å redusere matsvinnet sitt ytterligere. • Nærmere halvparten av befolkningen ønsker selv å planlegge innkjøpene sine bedre for å redusere matsvinnet sitt ytterligere. Omlag fire av ti vil bli flinkere til å spise opp restemat, kjøpe mindre mat og bli flinkere til å lage mat av det som er tilgjengelig hjemme. • En overvekt av befolkningen mener at forbrukerne selv har ansvaret for å tilrettelegge for egen reduk- sjon av matsvinn i Norge. De er oppmerksomme på sitt ansvar, og oppgir følgende tiltak de mener vil kunne bidra til at de kan redusere sitt eget matsvinn: Tips til oppbevaring av mat, tips til hvordan de kan benytte restemat og informasjon om betydningen av holdbarhetsdatoer • Ansvaret for å tilrettelegge for forbrukernes reduk- sjon av matsvinn i Norge legges også i stor grad på matbutikkjedene og merkevareleverandørene. • Flest respondenter oppgir at tiltak som innebærer muligheten til å kjøpe riktigere mengde mat vil kunne bidra til at de kan kaste mindre mat enn de gjør i dag. De oppgir at de ønsker flere pakningsstørrelser, mindre pakningsstørrelser og at de ønsker frukt og grønt i løsvekt. • Om lag 6 av 10 mener at matsvinn fører til økono- misk sløseri, og dette er deres største motivasjon til å kaste mindre mat. Det er størst grad den eldste aldersgruppen som oppgir økonomi som en motiva- sjon til å kaste mindre mat. HVORDAN JOBBER KJØTTBRANSJEN FOR Å REDUSERE MATSVINNET? Selv om det er forbrukerleddet som kaster mest mat jobber også handel og kjøttbransjen aktivt med å redu- sere matsvinnet. Tiltak som å bruke hele dyret til såkal- te «plussprodukter» har lenge vært aktuelt. Andre tiltak er at flere og flere dagligvarekjeder selger varer med nær utgangsdato til lavere pris, endring av holdbarhet- smerking for flere produkter, økt bruk av pakkegass for å forlenge holdbarheten, informasjonskampanjer for å øke bevissthet hos forbruker, levere fullgode varer som av en eller annen grunn ikke kan selges til veldedige organisasjoner, og ikke minst utvikle ny teknologi som bidrar til mindre svinn.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy