FJØRFE nr. 6 - 2022

* FJØRFE 6 | 22 * 50 ANNONSØRINNHOLD Standarden er utviklet og støttet av 36 dyrevernsorganisasjoner i Europa, blant annet Anima og Compassion in World Farming (CiWF), og inneholder flere krav som er betydelig strengere enn norske eller andre lands regelverk. Det skal blant annet benyttes en mer saktevoksende kyllingrase, bedre plass for kyllingene i fjøset, naturlig lys og tredjepartskontroll for å sikre produksjon i henhold til krav. UNIK SAMARBEIDSMODELL ECC-sertifiseringen er et resultat av en unik samarbeidsmodell mellom bønder, dyrevernere og industri. En rekke store, multinasjonale selskap som for eksempel KFC og IKEA har forpliktet seg til å kun selge ECC-sertifisert kylling innen 2026. Totalt er det over 270 multinasjonale aktører som har forpliktet seg til denne standarden. Nå vender de blikket mot Norge, Trøndelag og Norsk Kylling for å se og høre hvordan implementeringen har blitt gjennomført, og det er stor internasjonal interesse for hvordan Norsk Kylling driver sin virksomhet i Midt-Norge. STOLT BONDE Den norske bonden er i verdensklasse når det kommer til dyrevelferd. Samtidig er det alltid viktig med kontinuerlig forbedring for å kunne gi norske forbrukere god dyrevelferd til en lav pris. SLAKTEKYLLING FØRST I VERDENMEDNY DYREVELFERDSSTANDARD Norsk Kylling er den første produsenten i verden som har transformert 100% av verdikjeden fra hurtigvoksende konvensjonell kyllingproduksjon til dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Tekst: Karen Gunnes, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Kylling • European Chicken Commitment (ECC) er en standard utarbeidet av 26 av verdensledende dyrevernsorganisasjoner, blant annet Anima og Compassion in World Farming (CiWF). Nå støttes denne standarden av 36 dyrevernsorganisasjoner verden over. • Store, multinasjonale aktører som KFC, Marks&Spencer, Unilever, Nestlé og Danone har også forpliktet seg, og i Europa er det nå om lag 270 aktører som har forpliktet seg til denne standarden. • Norsk Kylling undertegnet ECC-erklæringen i 2020, med mål om å implementere alle krav i god tid før 2026. Allerede i løpet av 2022 har vi nådd alle ECC-krav; med mer saktevoksende kylling, miljøberikelser, LED-lys med dagslysspekter og / eller vinduer i fjøset og lavere tetthet • Norsk Kylling er den første produsenten i verden som transformerer fra hurtigvoksende kyllingproduksjon til nå å levere på alle disse kravene. Lære mer? Interessert i å lære mer om hva Norsk Kylling jobber med? Les vår ansvarsrapport her: Karen Gunnes All kylling som produseres for Norsk Kylling i Midt-Norge er nå sertifisert i henhold til dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC). Rune og Olaug Vang på Inderøy i Trøndelag produserer Hubbard for Norsk Kylling.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy