FJØRFE nr. 5 - 2022

21 WEB | NFL.NO * FJØRFE 5 | 22 * TEMA | næringsnytt KYLLINGLÅR - ENKELT OG SMAKFULLT Ferdigstekte kyllinglår, eller kyllingkubber, representerer hverdagsgrilling på en bra måte. Krydre litt, eller pensle med en god grillolje. Grill med varmen direkte under kjøttet, og bruk godt med varme. Snu ofte så låret ikke blir svidd, men får den deilige og sprø stekeflaten. SMØRBAKT KYLLINGLÅR Dette er grillmesterens triks. Smør trekker ikke inn i kylling, men etterlater desto mer godsmak på skorpen. Krydre rå kyllingstykker rikelig med en god krydderblanding, legg dem i en ildfast form, ha i masse godt smør, og sett formen i en varm grill med lokk. Bruk god varme. Når lokket er på, tar smakene et «toveisangep» på kyllingen. Den gode smørsmaken fra undersiden, og god grillskorpe på oversiden. Og i midten, herlig saftig kyllingkjøtt. KYLLINGFILÉT - SUNT OG SAFTIG Grilling er så sunt som du gjør det til. Grillet kyllingfilet er manges sommerfavoritt. Trakterer du dem elegant på grillen, kan du trygt invitere både matkjennere og kaloritellende sprekinger. Den lille grillskorpen og det lettrøkte preget gir kyllingfiletene det lille ekstra pikante preget. Grill filetene så de er såvidt gjennomstekt, og server med en gang. Saftig, sunn nytelse på grillen. MATPRAT BLI SOMMERENS KYLLING-GRILLHELT Kylling er en kameleon hva matlaging gjelder, som suger til seg all herlig smak. Med kylling på grillen, og disse enkle rådene, er det lett å bli sommerens grillhelt. Tekst: Elise Feiring Myrtrøen, kommunikasjonsrådgiver MatPrat Foto: MatPrat Elise Feiring Myrtrøen Helstekt kylling. På neste side gir vi deg sommerens mest populære kyllingoppskrifter. »

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy