FJØRFE nr. 10 - 2020

WEB | NFL.NO * FJØRFE 9 | 20 * 23 TEMA | næringsnytt J ulestemningen er på topp når åtte av Norges beste kokker møtes på MatPrat-kjøkkenet for å lage sine favorittretter. Den fem episodene i serien «20 år med MatPrat» er et resultat av et samarbeid mellom to av landets fremste aktører på matinspirasjon, MatPrat og Matkanalen. Blant de åtte stjernekokkene finner du Reneè Fagerhøi fra Bula Bistro i Trondheim: – Vi har noen av verdens aller beste råvarer i Norge som vi bør være så sjukt stolte av. Derfor må vi alltid prioritere å vise frem, handle og lage mat med norske råvarer. Heia bøndene! sier Fagerhøy, og roser kol- lega Mette Beate Evensen, som hun lager surf and turf sammen med i en av de fem episodene: – Jeg koste meg altså så masse på opptak med Mette. Jeg håper forbrukerne lar seg inspirere til å tenke litt annerledes, handle lokalt og norsk, og ikke minst bli inspirert til å prøve nye retter! JUBILEUMSSAMARBEID Det er første gang MatPrat og Matkanalen samarbeider redaksjonelt, og tidspunktet er ingen tilfeldighet. Både MatPrat og Matkanalen feirer jubileum i år, den yngste fyller fem, mens den eldste er en godt voksen 20-åring. – Ja, vi feirer 20 år med MatPrat nå i år, smiler Mar- ketingsjef hos MatPrat Mariann Sletten. – I løpet av disse årene har vi gjort det vi kan for å inspirere det norske folk hjemme på kjøkkenet. Dette målet deler vi med Matkanalen, som også er opptatt av å spre matglede, og vi har lenge hatt lyst til å samar- beide med dem. Vi ser at det er blitt stadig viktigere for folk å vite mer om hvor maten kommer fra, og med denne serien ønsker vi å gi en hyllest til norsk mat. Derfor har vi fått med oss noen av de beste kokkene i landet, som gjør en fantastisk jobb med å foredle nor- ske råvarer i sine restauranter rundt om i landet. Og når de gikk i gang her på MatPrat-kjøkkenet, ble dette en skikkelig vinnerkombo! INGEN HEMMELIGHETER Når stjernekokkene viser frem sine beste oppskrifter på Matkanalen, er det ingen hemmelige ingredienser – både fremgangsmåte og oppskrifter får du rett hjem i stua gjennom Matkanalen. – For oss er det en skikkelig anerkjennelse å bli invitert inn til å produsere og vise denne serien. "Alle" kjenner jo MatPrat, og de har en spesielt god posisjon som et nett- LAG JULEMAT SOM EN STJERNEKOKK NY JULESERIE PÅ MATKANALEN Åtte stjernekokker gir deg sine beste juleoppskrifter i ny filmserie fra Matprat og Matkanalen. Tekst: Lisa Ekli, MatPrat Foto: Fabian Vika Helmersen Lisa Ekli Reneé Fagerhøi og Mette Beate Evensen er blant kokkene du møter i serien «20 år med MatPrat» på Matkanalen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy