FJØRFE nr. 9 - 2021

FORSIDE 1
LEDER 5
Fugleinfluensa i Norge 5
LAGSARBEID 2
Tusen takk for sponsorstøtte 2
Fugleinfluensa: Fjørfelaget i media 7
Landbruksministeren vil øke erstatningen til bønder rammet av fugleinfluensa 9
Påvisning av A-sykdom: Økonomisk dekning 11
Bondelagskonferansen: «Hvordan bygge (Bonde)laget»? 17
Resultat av tilleggsforhandlinger: Betydning for fjørfebønder 19
NÆRINGSNYTT 21
Synet på bærekraft i norsk egg- og fjørfeproduksjon 21
MatPrat: Bli med i kampen mot matsvinn 23
Kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker 25
Offisiell åpning i Orkanger: Norsk Kyllings nye slakteri 26
REPORTASJE 29
Oppgradering av eldre kyllinghus: Første innsett i nybygg 29
FÔR OG FÔRING 34
Råvaresituasjonen i norsk kraftfôrproduksjon: Sesongen 2021/2022 34
Bærekraftig fôralternativ: Insekter som fjørfefôr 37
DYR OG FORSKNING 42
De varslede klimaendringene: Hvordan påvirkes norsk fjørfeproduksjon? 42
STATISTIKK 45
Prognose fra Totalmarkeg kjøtt og egg 45
Klekkestatistikk & Hønebestand 46
Slaktestatistikk & Innveiing av egg 48
KONTAKT 50
Fjørfekalenderen 50
Kontaktinformasjon 51

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy