FJØRFE nr. 9 - 2021

27 WEB | NFL.NO * FJØRFE 9 | 21 * TEMA | næringsnytt transparens også i den her delen av verdikjeden ved å bygge inn visningsganger og kommunikasjonsfasiliteter i bygget, slik at alle som vil kan komme hit og lære om hele verdikjeden. Anlegget er klimanøytralt, med et verdensledende konsept for bærekraft og bygget på sirkulærtankegang. Dette nyttegjør ytterligere positivt miljøaspekt for hele industriområdet rundt oss. Han takket alle som hadde gjort dette mulig; alle ansatte, alle bønder de samarbeider med og alle andre samarbeidspartnere. – Uten dere kompetente folk hadde det ikke stått en fabrikk her i dag. Det er viktig for oss at vi er i Trøndelag. Vi er i en tid hvor spesielt sentralisering og strukture- ring i landbruk og matproduksjon er et hyppig disku- tert tema. Vi satser i Trøndelag for det er her vi hører hjemme og fordi det er her vi har naturresursene og kompetansen vi trenger. Her er det sterke landbruks- tradisjoner og dedikerte bønder som vi har bygget et godt og tillitsfullt samarbeid med. Selv om produktene våre etterspørres sterkere enn noen gang, og vi ser at potensialet også er større, så skal vi aldri vokse oss ut av Trøndelag, for den trønderske tilhørigheten er en del av vår identitet, sa Stokbakken. – Det hadde ikke vært mulig å bygge et slakteri i verdensklasse uten tillitt. Ingen har hatt større tro og engasjement for å bygge noe helt nytt og verdensl­ edende, enn våre eiere. Odd, Magnus og Ole Robert - tusen takk. Uten deres visjoner og tro på prosjektet og Norsk Kylling, så hadde vi ikke hatt en fabrikk i dag. – Dagen i dag er en stor dag og en milepæl på veien til å bli verdens beste næringmiddel-verdikjede. For det er misjonen vår. Innen 2030 skal Norsk Kylling være klimapositiv og naturnøytral bedrift. Vi gjør dette fordi vi mener det er riktig og lønnsomt. La oss feire dagen og være stolte over det vi har fått til sammen, avsluttet Stokbakken. Norsk Kylling har ambisjon om transparent drift, med fullt innsyn. Snart står også flere visningsfjøs klare for å vise frem kyllingproduksjonen. I et stort sirkustelt ved siden av slakte- riet var det offisiell åpning av Norsk Kylling i Orkanger. Stjernekokken Bent Stiansen stod for serveringen basert på råvarer fra Norsk Kylling. Foto: Norsk Kylling Det var trøndersk underholdning, med komiker John Brungot og konsert med DDE. Det var disket opp med et rikholdig matfat til deltakerne. Foto: Norsk Kylling

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy