FJØRFE nr. 9 - 2021

26 * FJØRFE 9 | 21 * TEMA | næringsnytt Odd Reitan stod for snorklippingen og takket samtidig alle som hadde vært med og muliggjort slakteriet. Deret- ter formidlet Ole Robert Reitan i sin tale at Reitan Retail skal være et effektivt og entusiastisk handelsselskap med solid kultur, stolthet og sterke verdier i bunnen. – Ikke noe annet sted i selskapet kommer disse verdiene så godt til syne som her hos Norsk Kylling i Orkanger. Vi vet at det er her i skjæringspunktet mellom landbruk, industri og teknologi vi finner den unike kompetansen og de beste forutsetningene for å bygge en industri som er basert på sunt bondevett og ingeniørkunst. I dette anlegget finnes det teknologi i verdensklasse. Her på Orkanger ligger anlegget så å si midt i matfatet. Det er de midt-norske bønder som leverer kylling fra hele landsdelen, og her er det kort vei fra bonde til slakteri og videre til butikk, sa Ole Robert Reitan. Reitan trakk frem at det var mange ressurser som OFFISIELL ÅPNING I ORKANGER NORSK KYLLINGS NYE SLAKTERI 21. oktober var det duket for åpningsfest av Norsk Kylling sitt slakteri i Orkanger. Med korps, snorklipping, taler, omvisning og underholdningsinnslag ble anlegget offisielt åpnet med eiere, ledelsen, ansatte, produsenter og inviterte gjester til stede. Tekst: Karianne Fuglerud Ingerø Foto: Karianne Fuglerud Ingerø & Norsk Kylling Odd Reitan stod for den offisielle åpningen ved å klippe snoren og takket samtidig alle som har muliggjort slakteriet. Foto: Norsk Kylling hadde bidratt til å realisere slakteriet, men uten admi- nistrerende direktør Kjell Stokbakken hadde ikke han som styreleder, eller familien Reitan, turt å bli med på byggingen av fabrikken som han kalte «et spinnvilt pro- sjekt. Han avsluttet med ordene: –Det er nå det starter, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Kjell Stokbakken gratulere alle med dagen, i sin tale, og sa det var en stor dag for Norsk kylling. Han satt pris på alle fremmøtte som ville dele dagen med dem. – Det er mange timer som er lagt ned før vi nå står her med et verdensledende næringsmiddelanlegg. Vi har skapt et anlegg som vil gi oss glede, stolthet og et sterkt konkurransefortrinn i årene som kommer. Anlegget her er ikke bare ledende på automasjon og teknologi, det er også et signalbygg for norsk landbruk og matproduksjon med en tydelig beskjed til omverden om hva vi i Norsk Kylling tror på. Vi har derfor vektlagt Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, sammen med blant annet Hilde Undlien, Ole Robert, Odd og Magnus Reitan. Fra visningsgangene er det vinduer inn i produksjonslokalene. På vei inn i slakteriet og visningsgangene. Mange benyttet seg av anledningen til omvisning. Karianne Fuglerud Ingerø Mottok fornybarhetsprisen Energi Norge var til- stede under åpningen og overrakk Fornybar- hetsprisen til Norsk Kylling. Begrunnelse til juryen var som følger: Prosjektet til Norsk Kylling AS imponerer oss ved at de har mange parallelle løsninger på gang når det gjelder fornybar energi. Vi vil trekke frem deres smarte energiløsninger som kommer flere til gode og som er tilpasset fremtidens energisystem med sol, vind og økt behov for balansekraft. Norsk Kylling AS viser at de gjør mye nyttig i stor skala, og prosjektet er internasjonal fore- gangsmodell.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy