FJØRFE nr. 9 - 2021

25 WEB | NFL.NO * FJØRFE 9 | 21 * TEMA | næringsnytt KALKUNFILET MED OVNSBAKTE GRØNNSAKER Her er en alt i ett-form med kalkunfilet og ovnsbakte grønnsaker. Finner du ikke fersk kalkunfilet kan du også bruke marinert kalkunbryst fra frysedisken. Oppskrift & foto: MatPrat INGREDIENSER • 1,5 kg mandelpotet eller småpoteter • 3 persillerøtter • 1,5 rødløk • 1 fennikel • 2 ss olje • 1 kalkunfilet med skinn, ca. 1500 g • 2 ss smør til steking • 1 ts salt • 1 ts kvernet pepper • litt persille til pynt Slik gjør du: 1. Vask poteter og del dem i to på langs. Skrell per- sillerøtter og rens løk. Skjær persillerot i staver, løk og fennikel i båter. Legg grønnsakene i en ildfast form, ha på olje og krydre med salt og pepper. 2. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den på begge sider i en varm stekepanne med smør. Når fileten har fått en fin og gyllen farge på begge sider legg den over i formen med grønnsaker. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser en kjerne­ temperatur på 70 °C. 3. Sjekk om potetene er ferdige med en spiss liten kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkken- benken til potetene er ferdige. Skjær kalkunfileten i tynne skiver før servering, pynt med friske urter og server gjerne en fløtesaus eller et urtesmør til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av. Oppskriften finner du også her hos matprat.no

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy