Table of Contents
1
48
FJØRFE nr. 5 - 2021
FORSIDE
1
LEDER
5
«What’s in it for me»?
5
LAGSARBEID
6
Jordbruksoppgjøret 2021 - Hvordan påvirkes fjørfebonden?
6
Planlagt gjennomsnittlig - Engrospris egg brev til Totalmarked
9
Aktivitet i NFLs lokallag - Tre årsmøter gjennomført
11
Siste nytt fra våre naboland - Nordisk ledermøte
13
REPORTASJE
15
Slaktekylling, melkekyr og økologiske tomater - Allsidig produksjon
15
Satser nær 50 millioner på kyllingfjøs: – En voldsom investering
19
NÆRINGSNYTT
22
MatPrat: Nye kostråd i horisonten
22
MatPrat: Kylling- og pastasalat med pesto
25
Bondens andel – Stadig mindre
27
Vil gi råd om fornybar energi i landbruket – Norges Vel
31
Digitalt kurs i Rogaland – Solenergi på gården
33
DYR OG FORSKNING
34
Fugleinfluensa – Status fra veterinærinstituttet
34
Mattilsynet – Mulig oppheving av portforbudet
35
FÔR OG FÔRING
36
Koksidiostatikafritt kalkunfôr – Vi har løsningen!
36
STATISTIKK
39
Totalmarked kjøtt og egg – Overskudd på 200 tonn egg
39
Utvikling 2016 - 2020 - Fordeling per eggpakkeri
40
Utvikling 2015 - 2020 - Fordeling per slakteri
41
Klekkestatistikk & Hønebestand
42
Slaktestatistikk & Innveiing av egg
44
KONTAKT
46
Les digitalt FJØRFE
46
Kontaktinformasjon
47
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy