FJØRFE nr. 5 - 2021

FORSIDE 1
LEDER 5
«What’s in it for me»? 5
LAGSARBEID 6
Jordbruksoppgjøret 2021 - Hvordan påvirkes fjørfebonden? 6
Planlagt gjennomsnittlig - Engrospris egg brev til Totalmarked 9
Aktivitet i NFLs lokallag - Tre årsmøter gjennomført 11
Siste nytt fra våre naboland - Nordisk ledermøte 13
REPORTASJE 15
Slaktekylling, melkekyr og økologiske tomater - Allsidig produksjon 15
Satser nær 50 millioner på kyllingfjøs: – En voldsom investering 19
NÆRINGSNYTT 22
MatPrat: Nye kostråd i horisonten 22
MatPrat: Kylling- og pastasalat med pesto 25
Bondens andel – Stadig mindre 27
Vil gi råd om fornybar energi i landbruket – Norges Vel 31
Digitalt kurs i Rogaland – Solenergi på gården 33
DYR OG FORSKNING 34
Fugleinfluensa – Status fra veterinærinstituttet 34
Mattilsynet – Mulig oppheving av portforbudet 35
FÔR OG FÔRING 36
Koksidiostatikafritt kalkunfôr – Vi har løsningen! 36
STATISTIKK 39
Totalmarked kjøtt og egg – Overskudd på 200 tonn egg 39
Utvikling 2016 - 2020 - Fordeling per eggpakkeri 40
Utvikling 2015 - 2020 - Fordeling per slakteri 41
Klekkestatistikk & Hønebestand 42
Slaktestatistikk & Innveiing av egg 44
KONTAKT 46
Les digitalt FJØRFE 46
Kontaktinformasjon 47

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy