FJØRFE nr. 5 - 2021

25 WEB | NFL.NO * FJØRFE 5 | 21 * TEMA | næringsnytt KYLLING- OG PASTASALAT MED PESTO Pastasalat med deilig pestodressing, fargerike tomater og saftig kylling. Perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen eller når du skal ha med noe godt til som- merfesten. Oppskrift & foto: MatPrat INGREDIENSER • 3 stk. kyllingfilet (eller rester av grillet kylling) • 0,25 ts salt • 0,25 ts pepper • 2 ss margarin til steking • 2 båter revet hvitløk • 2 ss olivenolje • 1 ss soyasaus • saft av 0,5 stk. lime • 3 ss grovhakket frisk basilikum Pastasalat: • 200 g pasta • 1 pk cherrytomat , gjerne i forskjellige farger • 1 pk babyspinat (á 65 g) • 2 ss ristede pinjekjerner Glasur: • 2 ss pesto • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 % SLIK GJØR DU 1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Ha i revet hvitløk. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Sett kyllingfiletene til side for å avkjøle dem litt. 2. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl. 3. Bland sammen pesto og créme fraîche til en dressing. Vend den kokte pastaen i dressingen. 4 . Riv kyllingen i strimler. Legg den tilbake i pannen og vend inn olje, soyasaus, limesaft og basilikum. Bland godt. 5 . Del tomater i to. Legg pasta, tomater og ba- byspinat lagvis på et stort fat. Anrett kyllingen over og dryss til slutt over ristede pinjekjerner. Server gjerne med godt brød. Oppskriften finner du også her hos matprat.no

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy