FJØRFE nr. 4 - 2021

* FJØRFE 4 | 21 * * FJØRFE 4 | 21 * 40 TEMA | statistikker UTVIKLING 2008-2020 KJØTTPRODUKSJON Fjørfekjøtt hadde en ørliten økning i produksjon i 2020, med 0,1%. Øvrige dyreslag hadde reduksjon i produksjon i fjor, med unntak av sau som økte med 1,1%. Tekst & illustrasjoner: Karianne Fuglerud Ingerø. Kilde: Statistisk sentralbyrå. Foto: MatPrat. UTVIKLING KJØTTPRODUKSJON, I TONN, 2008 - 2020 Diagrammet viser utvikling av slakt godkjent til folkemat i perioden 2008-2020. Det er fjørfe som de siste årene har hatt den største økningen fra 84 025 tonn i 2008 til 106 995 tonn i 2020. → Statistisk sentralbyrå viser til en økning på 156 tonn (+0,1%) fjørfekjøtt fra 106 839 tonn i 2019 til 106 995 tonn i 2020. Sau hadde en økning på 276 tonn (+1,1%). Svin og storfe hadde på samme tid en liten nedgang i produksjon. Svin hadde en reduksjon på 1 206 tonn (-0,9%) og stor- fekjøtt en reduksjon på 1 713 tonn (-2%). Samlet kjøttproduksjon for alle dyreslag ble redusert med 2 545 tonn (-0,7%) til 348 286 tonn i 2020 mot 350 831 tonn i 2019. Av det kontrollerte slaktet i 2020 utgjorde svinekjøtt 131 036 tonn, fjørfekjøtt 106 995 tonn, storfekjøtt 85 295 tonn og sauekjøtt 24 561 tonn. Diagrammene viser tall fra offentlig kjøttkontroll, slakt godkjent til folkemat i tonn.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy