FJØRFE nr. 3 - 2022

29 WEB | NFL.NO * FJØRFE 3 | 22 * TEMA | næringsnytt – Jeg liker det klassiske, både det tradisjonelle norske kjøkkenet, men også det franske. Rene smaker uten for mye stæsj, og det får du med kylling som er mild og fin i smaken, sier Cecilie Maske, kokk i MatPrat. Cecilie er også glad i norske grønnsaker i sesong, og med den milde smaken fra kyllingen får tilbehøret skinne. Hun velger seg flatbird, også kalt butterfly kylling - en hel kylling som er delt på midten etter rygg- benet og brettet ut slik at den blir flat. Du kan kjøpe den ferdig utbrettet eller gjøre jobben selv med en hel kylling. Med hel kylling får hun tre ting på en gang; mør brystfilet, smakfullt lårkjøtt og masse kraft som gir ekstra saftig kjøtt. – Og ikke minst deilig sprøtt skinn som knaser når du spiser! Skinnet inneholder fett som bevarer saftigheten i kjøttet godt. En annen viktig fordel med å velge hel kylling er at det er bærekraftig å bruke hele dyret. Med bare to til middag hjemme hos meg, er det nok rester til en helt ny rett en annen dag. I tillegg tar jeg vare på beina og koker verdens beste kraft, og får brukt den hele kyllingen enda mer. ALT KLER DEN SMUKKE MATPRATS KYLLINGFAVORITTER Kyllingen kan settes på menyen enten du er ute etter sunne og raske hverdags- retter eller et deilig helgemåltid du bruker litt tid på. Her deler MatPrat-ekspert- ene sine favorittretter med kylling, og tar oss med på en rundtur i verden. Tekst: Cathrine Ude, Kreativ kommunikasjon og ide i MatPrat Foto: MatPrat Cathrine Ude – Jeg liker det klassiske, både det tradisjonelle norske kjøkkenet, men også det franske. Cecilie Maske, kokk i MatPrat En fyldig og god kyllingsuppe med asiatiske smaker som kokos, sitrongress, lime og chili. Nam!

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy