FJØRFE nr. 3 - 2021

27 WEB | NFL.NO * FJØRFE 3 | 21 * TEMA | næringsnytt SAFTIG APPELSINKAKE Dette er en supersaftig og frisk appelsinkake med god holdbarhet. Den smaker nydelig til kaffekosen, og er dessuten fin å ha med seg i tursekken i påsken. Oppskrift & foto: MatPrat INGREDIENSER • 300 g smør • 3 dl sukker • 5 egg • revet skall av 1 appelsin • 0,75 dl presset appelsinsaft • 1,5 ts bakepulver • 6 dl hvetemel Til dynking av varm kake: Presset appelsinsaft av 2 stk appelsin Glasur: • ca. 300 g melis • 2 stk eggehvite • skall av 1 stk appelsin til pynt SLIK GJØR DU 1. Rør smør og sukker til det er hvitt, luftig og kremaktig. 2. Ha i ett og ett egg, og bland røren godt sammen mellom hvert egg. Tilsett appelsinsaft og – skall. 3. Sikt sammen bakepulver og mel, og ha det i røren. Bland alt godt sammen. Ha røren i en smurt randform, ca. 22 cm i diameter eller i en springform på 22 cm i diameter. 4. Sett formen på nederste rille i ovnen på 175 °C. Stek kaken i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i kaken med en kakepinne, eventuelt et grillspyd i tre. Om det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig stekt. 5. Ta kaken ut av ovnen, og stikk små hull i kaken med en pinne (f.eks. et grillspyd i tre). 6. Hell presset appelsinsaft over kaken, og sett for- men på en rist. Avkjøl. 7. Hvelv kaken over på et fat når kaken er kald. 8. Rør sammen melis og eggehvite til en glasur og fordel den over kaken. Dryss revet appelsinskall over til pynt. Oppskriften finner du også her hos matprat.no

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy