FJØRFE nr. 1 - 2022

23 WEB | NFL.NO * FJØRFE 1 | 22 * TEMA | næringsnytt – Det er nok mange som trenger litt inspirasjon for hverdagsmiddagene nå på nyåret. Det skal helst gå fort å lage, det skal være sunt, og det skal smake godt. Da er det jo nesten ingenting som slår kylling, mener matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin. – Det er magert kjøtt, med en mild smak som er perfekt å kombinere med andre smaker. Og så er det jo ofte noe som både store og små liker - perfekt hverdagsmat! Dette ser det ut til at de fleste nordmenn er enige i. 7 av 10 synes nemlig at kylling passer godt inn i mange forskjellige typer matretter, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. 3 av 4 mener kylling er en del av et sunt kosthold, og aller mest populær er kyllingen hos de under 30 år. ENKELT I HVERDAGEN En trend som mange har blitt interessert i, er alt-i-ett- retter, der hele middagen tilberedes i samme gryte el- ler form. På denne måten sparer du både tid, oppvask og plass på kjøkkenet, og kan gjøre andre ting mens maten nesten lager seg selv. Det er like genialt som det høres ut, forsikrer Kåsin. MATPRAT ENKLEMIDDAGERMED HVERDAGSFAVORITTEN Hverdagen er tilbake, og middagen skal på bordet. Mange er opptatt av at hver- dagsmiddagen skal være enkel, rask og sunn, og med alle ingrediensene i samme gryte eller form, krysser du av på alle ønskene på én gang. Tekst: Lisa Ekli, senior kommunikasjonsrådgiver i MatPrat Foto: MatPrat Lisa Ekli – Det er nok mange som trenger litt inspirasjon for hverdagsmiddagene nå på nyåret. Det skal helst gå fort å lage, det skal være sunt, og det skal smake godt. Britt Marlene Kåsin Matfaglig rådgiver i MatPrat En trend som mange har blitt interessert i, er alt-i-ett-retter, der hele middagen tilberedes i samme gryte eller form. Her ser vi "One pot med kylling".

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy