FJØRFE nr. 1 - 2021

WEB | NFL.NO * FJØRFE 9 | 20 * 15 TEMA | næringsnytt SPINATWRAP MED KYLLING Dilla på grønt? Lag eggpannekaker farget med spinat og bruk de som wraps! Her har vi fylt dem med revet kyllingfilet, ekstra grønnsaker, fetaost og nøtter. Supert å ha som lunsj, i matpakka, eller som en sen middag etter trening. Oppskrift & foto: MatPrat INGREDIENSER TIL 4 PORSJONER Pannekaker: • 5 stk egg • 1 ss flytende honning • 0,5 ts salt • 0,5 dl hvetemel • 1,5 dl melk • 100 g frisk spinat • 2 ss margarin til steking • 2 stk kyllingfilet • 2 ss margarin til steking • 200 g grønnkål • 4 stk vårløk • 0,5 dl hasselnøtter • 2 ss friske urter • 100 g fetaost • 1 ss flytende honning SLIK GJØR DU 1. Kjør alle ingrediensene til røren sammen i en blender, til du har en fin og jevn røre. La den svelle i ca. 15 minutter. 2. Røren gir ca. 8 pannekaker. Hell røre i en stekepanne med margarin, og stek på forholdsvis sterk varme. Snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. 3. Ha margarin i en varm stekepanne, og stek kyl- lingfiletene på middels varme i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg filetene på en tallerken og la dem hvile mens du steker resten av toppingen. 4. Vask og tørk grønnkål, og fjern grove stilker og bladnerver. Fres grønnkålen i pannen til det blir blankt. Trekk pannen til side. 5. Riv opp kyllingbrystene i små biter. Finhakk vårløk, og grovhakk nøtter og urter. Fyll pannekakewrapsene med grønnkål, kylling, vårløk, nøtter, urter og biter av feta. Dryss over litt honning tilslutt. Oppskriften finner du også her hos matprat.no

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy