RINGSAKER: Hanne Guåker hadde et ønske om å knytte sterkere bånd mellom bønder og forbrukere, og startet sin egen landhandel med lokal mat. Hun ønsker å inspirere flere til å gjøre det samme.

Men hvorfor og hvordan starter en av landets flinkeste kalkunprodusenter, med landhandel og kjøkken- og blomsterhage? Hanne Guåker var med å gå i spissen da fjørfebransjen satte seg som mål om å slutte å bruke koksioider til å forebygge tarmbetennelser. I løpet av tre år, fra 2019 til 2022, lyktes kalkunprodusentene med å oppfylle målet. Selv uten bruk av monensin har dødeligheten i kalkunfjøsene til Hanne gått ned, og er i dag den laveste i landet.

– Det arbeidet som vi produsenter har gjort sammen med Felleskjøpet Fôrutvikling, på utvikling av norsk kalkunproduksjon, er ganske fantastisk, forteller hun stolt.

Kilde: Norsk Landbruk (for abonnenter)