– I dag er matproduksjon fjernt for de fleste av oss, og vi tenker ikke så mye over hva som ligger bak det vi ser i butikken. Vi tar det som en selvfølge at det er mat i butikkhyllene, men norsk matproduksjon er ingen selvfølge, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.

– Norske forbrukere stiller spørsmål om norsk mat, og ønsker å vite hvordan maten er produsert og med hvilke avtrykk og konsekvenser. Vi er derfor opptatt av å få frem informasjon og fakta om viktige samfunnstemaer som ernæring, dyrevelferd og bærekraft når vi kommuniserer med forbrukerne, avslutter Reksnes.

Sofie Frost, skuespilleren som introduserte nordmenn for den moderne kunstformen slampoesi, har satt sitt preg på viktige budskap om matproduksjon og bærekraft, og er hovedpersonen i opplysningskontorets nye film. For å se filmen, trykk HER

For å lese hele pressemeldingen fra MatPrat – trykk HER